![]() |
spotrebak.cz | pameti.cz | e-komerce.cz | svetnotes.cz |
![]() |
![]() |
![]() pameti.cz - paměťové moduly a flash Kingston a Transcend |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() Titulní strana ![]() Tipy a triky ![]() Odborník radí ![]() Katalog firem ![]() Kalendář akcí ![]() |
![]() |
![]()
Dnešním dílem přecházíme v seriálu textů z knihy Vaňkův zahradnický rádce od kořenové zeleniny k salátové. Začneme přitom nejtipičtšjším představitelem tohoto druhu zeleniny, hlávkovým salátem.
Podmínkou jest, má-li hlávkový salát být jemný a chutný, aby se rychle vyvinoval. Půdu vyžaduje dobrou, dobře, třeba i čerstvě vyhnojenou, kyprou a hlavně vydatnou zálivku měkkou vodou. Zálivka studenou vodou studniční, tedy tvrdou, působí zpomalení vzrůstu, při čemž jsou listy tuhé, až kožovité a nahořklé. Pěstujeme-li salát pod okny v pařišti, neprospívá mu dobře příliš veliká teplota spodní - vyvinuje se sice za těch poměrů rychle, ale netvoří pěkné hlávky. Pro rané pěstování v pařišti hodí se Böttnerův a Kamenohlávek. Pro pozdější období, abychom byli salátem zásobeni až do doby, kdy můžeme sklízeti první hlávky ze záhonků, hodí se také Král máje, musí se ale také hojněji vzduchovati. Autor: David Kozák ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |