spotrebak.cz | pameti.cz | e-komerce.cz | svetnotes.cz |
spotrebak.cz - Nejlevnější spotřební materiál pro vaši tiskárnu ... |
|
|
Titulní strana Tipy a triky Odborník radí Katalog firem Kalendář akcí |
Petržel, to není jen kořen, ale také nať, která se velmi dobře hodí jako koření do polévek či ozdoba jídel...
Petržel k řezání. Slouží jako zelené (listové) koření do polévek i jako výzdoba pečených masitých pokrmů a pod. Při výsevu této petržele nemusíme být tak úzkostlivi a můžeme síti semeno hustěji, protože nevyvinujeme kořenů pro spotřebu, ale slabých a mrcasatých. Užitek dává pouze svými listy a v zahrádkách vysévá se pouze na malý prostor, protože odebrané listy stále nahražuje. Na zimu můžeme něco kořenů ze země vyzvednouti a do vyšších květinových hrnků nasázeti, takže na světlém místě v kuchyni poskytuje po celou zimu potřebné listy. Rozeznáváme petržel k řezání s listem hladkým a kadeřavým. Prvá jest lepší do polévek, druhá pro ozdobu masných pečení, protože je ozdobnější. Autor: David Kozák Datum: 18.11.2004
|