![]() |
spotrebak.cz | pameti.cz | e-komerce.cz | svetnotes.cz |
![]() |
![]() |
![]() pameti.cz - paměťové moduly a flash Kingston a Transcend |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() Titulní strana ![]() Tipy a triky ![]() Odborník radí ![]() Katalog firem ![]() Kalendář akcí ![]() |
![]() |
![]()
Dalším druhem zeleniny, který si v našem seriálu představíme, bude špenát.
Špenát. Mimo salát hlávkový špenát je zeleninou nejpopulárnější a pěstuje se pro zimní spotřebu hlavně ve velkém i na polích. Sotva kdy jest ho nadbytek. Půdu žádá dobrou, výživnou, tedy vydatně vyhnojenou, také přiměřeně vlhkou. Výsev provádíme dle toho, kdy chceme sklízeti, tedy z jara, jakmile tomu stav půdy dovolí, až do začátku května, později jen do stínu, pak zase od srpna do října, pro sklizeň podzimní a zimní. Vyséváme buď do řádků nebo na široko. Při výsevu dbáme vždy vlastnosti odrůdy, totiž toho, zda snáší poněkud tepla či nikoliv, a pro jarní pozdější výsev hlavní odrůdu Juliana, pro zimní výsev odrůdy, které snášejí lépe mrazy, jako zimní s ostnitým semenem. Čím má půdu lepší, tím vyvine listy větší, dužnatější, jemnější a chutnější. Pokračování příště... Autor: David Kozák ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |